Parfum de istorie



Alba Iulia, supranumita si "Capitala motilor", desi un oras de marime medie, are un profund aer istoric. Aceasta se datoreaza faptului ca a aparut in vremea dacilor, fiind un important centru urban pe vremea aia. Dar, adevarata sa dezvoltare are loc in perioada Daciei romane, cand gazduieste unul din cele mai mari castre romane din provincie - castrul legiunii a XIII-a Gemina.
N-o sa va tin lectie de istorie acum, ci doar voiam sa punctez inceputurile. Pentru cei ce vor mai mult, pot sa citeasca aici.



Ceea ce m-a determinat insa sa scriu acest post este recenta mea vizita la Traseul celor Trei Fortificatii, obiectiv turistic amenajat in 2007. Desi auzisem multe lucruri interesante de la prieteni, nu am avut curiozitatea sa merg sa vad, pana acum 3 saptamani cand a trebuit sa merg cu o verisoara sa ii arat orasul. Am ramas placut surprinsa de ceea ce am vazut acolo. Parca nu eram in Alba Iulia! totul frumos amenajat, iarba la milimetru, toti cei cu care interactionai, meaning nenea de la casierie, paznicii, chelneritele de la fosta tabara militara erau imbracati ca in perioada medievala...cu totul altfel, aveam impresia ca nu sunt in Alba Iulia...




Si acum vesnica intrebare: De ce se numeste Traseul celor 3 Fortificatii? Pt. ca este amenajat astfel incat vizitatorii sa treaca de-a lungul celor trei cetati si anume: Castrul Roman (construit in 106 d.Ch.), Cetatea Medievala (sec. XVI) si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban (sec. XVIII):



Ca sa va conving, mai atasez cateva poze. Take a look si poate dam o tura sa va arat orasul ;)











0 comentarii to "Parfum de istorie"

Despre



Puzzle piece

Blog cu personalităţi multiple.

Din urmă...

Câţi m-au vizitat până acu:

logo SF

Web hosting for webmasters