Teoria .. crucilor

Azi mi-am dat seama cât de mult mă enervează o chestie... toate crucile de pe marginea drumului. Io înţeleg că sunt puse în memoria celor (dragi) care au murit acolo, de moarte năprasnică sau din motive naturale. Însă de aici până la a "împodobi" un stâlp de semafor în mijlocul unui oraş aglomerat cum e Timişoara, cu coroniţe, cruci şi lumânări mi se pare deja exagerat şi enervant. Adică, astea se pun în locul în care e ingropat omu respectiv. Crucea se pune totdeauna la capul decedatului, nu în locul unde a murit. Ştiu că din popor, se obişnuieşte să se puna o cruce în apropierea locului în care şi-a dat duhul cineva (cu toate astea, nu îi văd rostul). Însă aia e la sat, unde nu e aşa mare concentraţie pe metru pătrat.... Ce-ar fi să punem cruce pe fiecare pat din spitalul judeţean? Unde s-ar ajunge?

La ce bun toate crucile astea pe străzi?
One more thing... pentru asta nu ai nevoie de autorizaţii, nu tre să plăteşti? Pentru un amărât de afiş sau o pancartă publicitară prinsă pe un stâlp cam tre să îţi uzezi papucii din motive birocratice şi/sau financiare până să îti realizezi scopul.

Cred că singurul folos îl au cele din afara oraşului, pe care le vezi pe parapeţii drumului, mai în curba aşa... e mare concentraţie de cruci... îţi dai seama din asta că locu îi cu dificultăţi şi tre să fii pe fază. Practic, ţin loc la semnele alea de circulaţie ce indică o curba periculoasă sau deosebit de periculoasă, şi care lipsesc cu desăvârşire acolo unde îi mai mare nevoie de ele.

Eu zic să facem o petiţie în sensu ăsta. E plin oraşu de ele :)

Just kiddin'...

Peace.... Rest in peace!


2 comentarii to "Teoria .. crucilor"

  • Sau ar putea sa fie un proiect ultra-secret al SRI-ului, care prin permiterea plasarii de cruci pe marginea drumului sa evidentieze cat de prost conduc romanasii.:)) Conspiratiile rule!:))

  • Teorii ca teorii... da' tu pe blogu' ăsta când mai scrii?

Despre



Puzzle piece

Blog cu personalităţi multiple.

Din urmă...

Câţi m-au vizitat până acu:

logo SF

Web hosting for webmasters