Orientarea în spaţiu

De când mă ştiu am avut o foarte bună orientare în spaţiu. Fie am fost prin pădure, fie în oraşe mari şi aglomerate, tot timpul m-am descurcat şi nu m-am pierdut, am ajuns întotdeauna unde mi-am propus.

Îmi vine în minte acum o experienţă de acum vreo 7 ani prin Germania, când am mers cu un grup foarte mare de oameni în recunoaştere. Am lăsat autocarul la naiba în praznic, undeva pe o străduţă la ieşire din oraş şi am luat-o la pas către centru. Să tot fi mers vreo oră aşa. Totul bine şi frumos, după ce am vizitat obiectivele turistice (catedrale, castele and stuff) ne-am despărţit în grupuri de 2-3 persoane, să mergem la cumpărături, că aşa se poartă, mai ales că eram în perioada reducerilor. Am stabilit un punct şi o oră de întâlnire, dar bineînţeles că am întârziat. Nu tu telefoane, germană nu ştiam, nu mai ţineam minte cum îi zicea la strada pe care era parcat autocarul, pentru mine toate erau ceva cu strasse la sfârşit :) . Singura variantă ce a mai rămas era să ne descurcăm să ajungem la autocar.
În prima fază, ne-am cam impacientat, însă până la urmă mi-am dat seama că, fără să vreau, am reţinut o grămadă de repere din drumul nostru: un grafitti interesant, o staţie de tramvai, o clădire mai şuie... şi din aproape în aproape am ajuns la destinaţie.



Deci, cum spuneam, mă descurc aproape în orice locaţie cu orientarea. Astăzi, în schimb, am observat că nu pot nici cum să mă învăţ cu mall-urile. Tot timpul mi s-au părut atât de încâlcite, cu atâtea culoare şi ieşiri încât nu doar o dată m-am oprit să mă uit după semnele alea "de circulaţie" agăţate pe sus.

"Oare pe unde ies? Fac dreapta aici sau la următoarea? Magazinul X e la etajul 1 sau la 2? Unde fras e baia? Parcă pe acolo am mers data trecută..."

Da. Mi s-a întâmplat de câteva ori în Timişoara, în Cluj şi Bucureşti nu mai zic. E drept, nu îmi plac mall-urile din principiu, probabil de-asta şi simţul meu de orientare rămâne plictisit la intrare.

Voi cum vă descurcaţi? Dacă e să mai merg vreodată cu treabă prin mall, să ştiu pe cine să-mi iau de ghid :))


4 comentarii to "Orientarea în spaţiu"

  • is entitled.

  • Eu știu să mă orientez doar la câteva magazine în mall, care-mi plac (recunosc că am învățat traseul în cațiva ani).
    Cred că așa e cel mai ok, să găsești câteva magazine care-ți plac (dacă găsești) și să le înveți pe alea, că altfel riști să-ți pierzi o zi aiurea prin mall :)

  • @Cristiana: Păi cam aşa am făcut şi eu.. ştiam 2-3 magazine mai interesante.. până s-a extins mall-ul, ca parcă nu era deja destul de mare :)

  • Ştii că poţi conta pe mine, mall-urile sunt printre puţinele locuri în care învăţ repede să mă orientez :))Chit că nu-s genul care să stea toată ziua la shopping, mă ghidez după numele magazinelor sau rochiile expuse în vitrină :D

Despre



Puzzle piece

Blog cu personalităţi multiple.

Din urmă...

Câţi m-au vizitat până acu:

logo SF

Web hosting for webmasters